woensdag 27 november 2013

Ma? Ma zeh?



Wat? Wat is dat? De laatste week is aangebroken en inmiddels al bijna ten einde. Een raar gevoel. Tegelijkertijd verheugd zijn om naar huis te gaan en verdrietig om afscheid te nemen.
Afgelopen woensdag hebben Nathalie en Vanja afscheid genomen van de mensen op hun werkplek. Er was een verrassingsfeestje georganiseerd. Erg leuk om hun verhalen te horen van het afscheid! Bizar om te zien hoe dichtbij een lach en een traan zijn.

Inmiddels hebben Liesbeth en ik ook onze voorbereidingen klaar voor het afscheid van morgen. De kaarten zijn geschreven, de Chanoeka liedjes zijn ingestudeerd en een beruchte koek staat in de koelkast. Maar voordat het zover is, gaan wij straks naar een echtpaar om de eerste avond van Chanoeka te vieren. De eerste kaars zal worden ontstoken en we zullen het Chanoeka spel spelen.
Morgenochtend weer vroeg uit de veren. Een vreemde dag; een donderdag met normale werkzaamheden en ons afscheid.

Inmiddels worden de koffers hier ook al langzamerhand gepakt… en vol argwaan gewogen…
De laatste sjekels worden uitgegeven. Van het weekend is de grote schoonmaak en zullen wij nog een laatste keer sfeer snuiven in Jeruzalem; het Tempelplein, de Soukh, het Bel park, de Oude stad.
Nederland maak je borst maar nat! Maandag zijn we er weer! :-)

Mazzel tov,
Ilja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je reageren? Heb je vragen?
Laat een reactie achter en je hoort van ons!